Jag sprang en mil idag

Så är det, och jag är så stolt att jag sagt det till nästan alla jag känner. Speciellt för Sarah som utmanade mig att slå hennes rekord på 75min, which i did. HAH.

Vilken tur!


att leka är att lära och så

Det finns en lek som går ut på att två personer på nära håll stirrar varandra i ögonen till en av dem börjar fånle eller skratta och därmed förlora leken. Helst ska båda se skitseriösa ut under tävlingens gång samtidigt som det är tillåtet att anstränga sig för att få sin näste att förlora. Läs, grimaser. När jag står mot en sån här utmaning, går min taktik för att vinna  ut på att försöka bli så arg som möjligt på personen framför mig. I mitt huvud sitter jag och förolämpar min fd kompis med så mycket mitt franska ordförråd kan bidra med (det är inte så mycket, jag är övertygad över att jag har ett snällt ordförråd i jämförelse med ganska många. Det värsta jag kan tänka mig i skrivande stund är typ negerfitthora (finns ett antal undanträngda icke-pk-värderingar som det jobbas på)).
Hur som helst är detta ingen särskilt bra lek. Men kul! jag tror jag vinner ganska ofta.

det är jag som är gud

alltså sjuksköterskeyrket är inte världens mest prestigefyllda yrke, inte nytt nej. samtidigt är detta yrke inte så bara! jag menar, tre år högskoleutbildning håhå, inte illa pinkat. akademiskt och grejer. jorå, c-uppsats och kandidatexamen, det är vi det. vi pluggar typ samma sak som en undersköterska pluggar (deras utbildning är 2 år lång här på bth), förutom lite extra akademigrejer n shit. så fort vi skrivit en vår fina uppsats är vi mer värda.  RESPECT MY FUCKEN AUTHORITY. jag är en jävla akademiker, jag kräver satans hög lön, respekt från min omgivning och arbetsuppgifter som gör att jag inte behöver sjunka till närmsta low och röra vid patienter! fyfan, äckligt. det är inte vårt jobb, vi har faktiskt skrivit ett arbete på minst TJUGO SIDOR. vi har läst andras arbeten, ctrl c ctrl v, klippt och klistrat och poff! akademiker! värda vår tyngd i guld! vi stoltserar oss med att göra heroiska insatser framför datorn där vi skriver ner blodtrycket som någon mindre värd har tagit på en äcklig gammal patient. vi har med vår högt aktade UTBILDNING lärt oss hur vi pekar med ett leende på bajset som våra icke uppskattande undersåtar ska plocka upp. vi är AWESOME.

lyd oss. ge oss pengar.

RSS 2.0